top of page

PrinsjesPodcastprijs 2024: dit is de longlist

DEN HAAG, 12 AUGUSTUS 2024 – De jury van de PrinsjesPodcastprijs heeft de longlist van 2024 bekendgemaakt. Uit alle inzendingen selecteerde de driekoppige jury de tien beste politieke podcastafleveringen van het afgelopen parlementaire jaar.


© From Our Dot

Jaarlijks tijdens het Prinsjesfestival in Den Haag draait Stichting DWB de schijnwerpers om en richt deze op de mensen achter het politieke boek, de politieke foto en de politieke podcast. Tijdens Democratie in Woord en Beeld, dit jaar op vrijdag 13 september, worden de PrinsjesBoekenprijs, PrinsjesFotoprijs en PrinsjesPodcastprijs uitgereikt. De jury van de PrinsjesPodcastprijs bestaat uit voorzitter Splinter Chabot, Merel Ek en Lotte Welmers.


Dit is de longlist voor de PrinsjesPodcastprijs 2024, in willekeurige volgorde:



Je kunt de uitreikingen van de PrinsjesPodcastprijs, PrinsjesBoekenprijs en PrinsjesFotoprijs kosteloos bijwonen. Er zijn nog plaatsen vrij, dus meld je snel aan! Democratie in Woord en Beeld vindt plaats op vrijdagochtend 13 september van 10:00 uur tot 12:00 uur in de plenaire zaal van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. De prijzen worden uitgereikt door Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn, presentatie van de ochtend ligt in handen van Elodie Verweij (AD) en Michiel Breedveld (NOS).


Live PrinsjesPodcast met Splinter Chabot


In de tweede helft van augustus maakt de jury de shortlist met de drie genomineerde afleveringen bekend. Tijdens de live PrinsjesPodcast op maandagavond 9 september in Perscentrum Nieuwspoort gaat Splinter Chabot met de genomineerde podcastmakers in gesprek over hun aflevering en het afgelopen parlementaire jaar. Ook deze live PrinsjesPodcast kun je kosteloos bijwonen, dus meld je snel aan en stel die ene prangende vraag aan je favoriete podcastmaker!



Vorig jaar schoven Tijs van den Brink en Julia Wouters (EO Spindoctors), Harmen van der Veen en Gerdi Verbeet (De Binnenkamer) en Floor Boon en Anna Korterink (NRC Vandaag) aan bij Splinter in de livestudio. Luister de aflevering (inclusief gastoptreden van Caroline van der Plas) terug op Spotify.


© Charlotte Maassen

In 2021 sleepte De Stemming van Vullings en Van der Wulp de allereerste PrinsjesPodcastprijs in de wacht met hun aflevering 'De verbale trukendoos van Mark Rutte'. In 2022 ging de prijs naar NRC voor de aflevering 'Hetze' van de podcast over het leven van Pim Fortuyn. De laatste winnaar was de aflevering 'Hoe de Groningse gasmissie van Eric Wiebes mislukte' van NRC Vandaag.


Prinsjesfestival


Democratie in Woord en Beeld en de PrinsjesPodcast zijn onderdeel van het Prinsjesfestival in Den Haag, een programma vol feestelijke en politiek-inhoudelijke activiteiten in de week voor Prinsjesdag. Het festival wil bijdragen aan de aandacht voor en de betekenis van Prinsjesdag.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page